Woongroep ouderen

Als 50-plusser bent u zelfstandig, ondernemend en heeft u hele duidelijke woonwensen. Niet alleen voor nu maar ook voor later. Niemand wil uiteindelijk in een zorginstelling terechtkomen waar nauwelijks zorg of aandacht aan u wordt besteed. Bovendien krijgt u ook geen plek toegewezen in een zorginstelling als u nog thuis kunt blijven wonen, al dan niet met behulp van thuis- en/of mantelzorg. Een woongroep of woongemeenschap voor particulieren kan uitkomst bieden.

Wat is een woongroep?

Een woongroep of woongemeenschap voor particulieren is een gemeenschappelijke woonvorm waar gelijkgestemden samenwonen. Dit kunnen bijvoorbeeld ouderen of gehandicapten zijn. De gemeenschap of groep bestaat uit individuen die bereid zijn gezamenlijke activiteiten te ondernemen en elkaar te helpen. Samen met de andere bewoners vormt u een woongroep die verantwoordelijk is voor het bewonen van het project. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat jullie samen een beslissing nemen over nieuwe bewoners.

Woongroep voor ouderen

Een woongroep voor ouderen bestaat vaak uit mensen die samen willen wonen omdat zij behoefte hebben aan sociale contacten en de woongroep het gevoel van veiligheid en comfort verzekert. Ook de zelfredzaamheid binnen de woongroep is een belangrijk onderdeel dat gewaarborgd wordt door het feit dat bewoners elkaar helpen of gezamenlijk zorg kunnen regelen of zo nodig in kunnen kopen.

Woongroep opzetten

CHAOASE kan u helpen bij het opzetten van een woongroep. Van initiatief, coaching bij het opzetten van de groep, helpen zoeken van een locatie, het opstellen van Programma van Eisen, begeleiding van de uitvoering tot en met oplevering: ik kan u alles uit handen nemen. Als u juist enkel bij een bepaald gedeelte ondersteuning behoeft, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Het grote voordeel van CHAOASE is, dat ik naast architect ook als coach werkzaam ben. Deze combinatie zorgt ervoor dat CHAOASE u een totaalproject kan aanbieden:

  • Als coach op sociaal vlak: samen met u bespreek ik hoe het opzetten van een woongroep in zijn werk gaat, wat erbij komt kijken en hoe we zorgen dat iedereen zijn ruimte heeft en onderlinge spanningen zoveel mogelijk worden voorkómen.
  • Als architect op bouwkundig, juridisch en financieel vlak: daarvoor werk ik eveneens samen met andere specialisten.

Jarenlange specialistische ervaring

Naast mijn opleiding heb ik 7 jaar in een wooncentrum voor ouderen gewerkt en ben ik heden 18 jaar als architect werkzaam. Ik ben werkzaam geweest voor een architectenbureau gespecialiseerd in utiliteitsbouw voor de zorg (care). Daarna heb ik als zelfstandige gewerkt als projectleider aan zowel de opdrachtgeverskant als als architect aan uitvoerende kant, beide voor ontwikkeling en vernieuwing van verpleeghuisplaatsen.
De vele jaren specialistische ervaring met betrekking tot bouwen voor ouderen en werken met ouderen tijdens de studie, maakt mij de juiste persoon voor uw woongroep. Ik weet namelijk niet alleen wat er allemaal bij komt kijken, ook kan ik mij goed verplaatsen in uw situatie.

Naast mijn ruime ervaring en de begeleiding, hecht ik eveneens veel waarde aan een samenwerking op basis van vertrouwen. Hoe groter het vertrouwen, hoe sneller het proces en hoe lager de kosten uitvallen. Tevens is de projectbegeleiding heel doelgericht. Ik kom meteen tot de kern en draag oplossingen aan zodat ik heel effectief en snel kan helpen. Vraagstukken worden snel en effectief gestructureerd.

Contact met CHAOASE

Wilt u weten wat ik voor uw woonproject kan betekenen? Neem dan eens vrijblijvend contact met mij op.

Ga naar contact